nieuws

Wet Hof krijgt brede steun Tweede Kamer

bouwbreed Premium

De Wet Houdbare overheidsfinanciën (Hof) is met een ruime meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer. Vooral de steun van het CDA, dat forse kritiek op de wet had, was verrassend. CDA-Kamerlid Van Hijum vond dat via een aantal amendementen de positie van decentrale overheden op wezenlijke punten is versterkt. Bovendien ligt er een spijkerharde garantie […]

De Wet Houdbare overheidsfinanciën (Hof) is met een ruime meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer. Vooral de steun van het CDA, dat forse kritiek op de wet had, was verrassend.

CDA-Kamerlid Van Hijum vond dat via een aantal amendementen de positie van decentrale overheden op wezenlijke punten is versterkt. Bovendien ligt er een spijkerharde garantie van de minister dat de wet niet ten koste zal gaan van investeringen en werkgelegenheid.

Het wetsvoorstel regelt dat lagere overheden vanaf 2017 extra inspanningen moeten leveren om het overheidstekort van Nederland onder de Europese norm van 3 procent te houden. Gemeenten, provincies en waterschappen hebben daartegen fel geprotesteerd omdat ze vrezen dat investeringen op de tocht komen te staan.

Reageer op dit artikel