nieuws

Waterberging in gemeente Beers

bouwbreed

Tussen de landgoederen in het Noord-Brabantse Beers en het Maarsheggengebied moet een waterberging en een dassencorridor worden aangelegd. Dat maakt de Dienst Landelijk Gebied (DLG) bekend. Ook moet binnen het gebied plaats worden gemaakt voor natuurcompensatie vanwege het bedrijventerrein Laarakker van de gemeente cuijk. Inmiddels is het gebied in opdracht van de Dienst Landelijk Gebied […]

Tussen de landgoederen in het Noord-Brabantse Beers en het Maarsheggengebied moet een waterberging en een dassencorridor worden aangelegd. Dat maakt de Dienst Landelijk Gebied (DLG) bekend. Ook moet binnen het gebied plaats worden gemaakt voor natuurcompensatie vanwege het bedrijventerrein Laarakker van de gemeente cuijk.

Inmiddels is het gebied in opdracht van de Dienst Landelijk Gebied voorzien van een een ecologische verbindingszone. Een en ander vloeit voort uit het integraal gebiedsprogramma Laarakkerse waterleiding. De verbindingszone kon worden aangelegd door kavelruil.

Reageer op dit artikel