nieuws

Vlaanderen mag geen Nederlands eisen

bouwbreed Premium

De Vlaamse overheid mag niet de eis stellen dat arbeidscontracten voor buitenlanders in het Nederlands moeten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie uitgesproken in een zogenoemde prejudiciële vraag van het Antwerpse arbeidsgerecht. In de zaak ging het om een Nederlander die in Antwerpen werkte voor een internationaal bedrijf dat in Singapore geregistreerd staat. Het […]

De Vlaamse overheid mag niet de eis stellen dat arbeidscontracten voor buitenlanders in het Nederlands moeten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie uitgesproken in een zogenoemde prejudiciële vraag van het Antwerpse arbeidsgerecht.

In de zaak ging het om een Nederlander die in Antwerpen werkte voor een internationaal bedrijf dat in Singapore geregistreerd staat. Het arbeidscontract was in het Engels. Na zijn ontslag wilde de man een hogere ontslagvergoeding en gooide het erop dat het arbeidscontract niet rechtsgeldig was omdat Vlaanderen eist dat dit in het Nederlands moest. De rechter veegde dat van tafel.

Reageer op dit artikel