nieuws

Vinci: 270 miljoen euro uit dammen

bouwbreed Premium

Een consortium rond Vinci staat op de drempel om in het noorden van Frankrijk 29 handmatig bestuurde dammen in de rivieren Maas en Aisne te vervangen. De opdracht waarover Vinci exclusief in onderhandeling is, vertegenwoordigt een waarde van 270 miljoen euro. Voor het geld zorgt de groep voor zowel het ontwerp, financiering en de bouw […]

Een consortium rond Vinci staat op de drempel om in het noorden van Frankrijk 29 handmatig bestuurde dammen in de rivieren Maas en Aisne te vervangen. De opdracht waarover Vinci exclusief in onderhandeling is, vertegenwoordigt een waarde van 270 miljoen euro. Voor het geld zorgt de groep voor zowel het ontwerp, financiering en de bouw als voor dertig jaar beheer en onderhoud. Het beheer wordt vergaand geautomatiseerd. Verschillende dammen zullen veranderen in kleine energiecentrales. Voor de werkzaamheden trekt Vinci met partner Shema een periode van zeven jaar uit.

Reageer op dit artikel