nieuws

‘Viervijfde van opdrachtgevers denkt niet na over contractvorm’

bouwbreed Premium

‘Viervijfde van opdrachtgevers denkt niet na over contractvorm’

Slechts 20 procent van de opdrachtgevers denkt vooraf goed na over de contractvorm en een bijbehorende aanbestedingsstrategie.

Dat betekent dat 80 procent van de opdrachtgevers ad hoc kiest voor een contractvorm en geen goede afweging maakt over welke procedure het beste past bij een specifiek project. “Daardoor voelt het extra snel alsof de procedure mislukt”, ervaart projectmanager Pascal Kersten van de Brinkgroep. “Vaak is een bestek al half uitgeschreven als een wethouder roept ‘moeten we niet eens d&c proberen’. Dan wordt een RAW-procedure halverwege omgeschreven en is de kans op teleurstelling levensgroot.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel