nieuws

Schuine wanden verbeteren zwembadakoestiek

bouwbreed Premium

Schuine wanden verbeteren zwembadakoestiek

Door een of meer wanden onder een lichte hoek te plaatsen verbetert de akoestiek van zwembaden enorm.

Geluiden die anders heen en weer blijven flutteren worden naar het dak gekaatst waar ze door isolatiematerialen worden geabsorbeerd. Dat leert de praktijk van Hofbad in de Haagse Vinexlocatie Ypenburg.  Het vorig najaar geopende Hofbad kreeg op gezag van ingenieursbureau LBP SIGHT een glaswand die 4% achterover helt. Bij de computersimulaties die het adviesbureau uitvoerde daalde de nagalmtijd spectaculair van 3,5 seconde naar 2,0 seconde. Dit werden door metingen na oplevering bevestigd.  De resultaten zijn volgens directeur Luc Schaap van LBP Sight zo goed dat de vondst ook bij twee nieuwe zwembaden in Zwolle en Amsterdam worden toegepast. 

Lees het hele verhaal morgen in Cobouw

Reageer op dit artikel