nieuws

Ruthmann werkt aan nieuwe versie van TBR220

bouwbreed

Ruthmann werkt aan nieuwe versie van TBR220

De Duits hoogwerkerfabrikant heeft na de T720 nog meer innovatiefs in voorbereiding, ze meldt Kwak Hoogwerkers. Drie jaar geleden werd de TBR200 op de markt gebracht: een telescoop autohoogwerker geschikt voor rijbewijs B, met 20 meter werkhoogte en een beweegbare kleine arm. Komende zomer presenteert Ruthmann hiervan de verbeterde versie.

De nieuwe TBR220 wordt eveneens gebouwd op een 3,5 tons chassis, maar krijgt nu een werkhoogte van 22 meter. Hij wordt zodanig geconstrueerd, dat hij op Euro 6 voertuigen kan worden opgebouwd, waarbij de combinatie toch binnen de 3,5 ton blijft.

Groter zwenkbereik

Als verdere voordelen van de nieuwe versie worden genoemd:

Een vergroot zwenkbereik. Met een circa 40 centimeter verlengde kleine arm biedt deze een 185 graden draaihoek (80 graden meer dan bij de TBR200);

Een werkgondel/wisselinrichting, waarbij gekozen kan worden tussen aluminium of kunststof werkgondel.

De telescoopcilinder bevindt zich nu beter beschermd binnen in de telescoop.

Meer info: www.kwak.nl.

Reageer op dit artikel