nieuws

Ruimte voor rechtenfaculteit

bouwbreed

Nijmegen – Boven de plek waar straks de studenten van de Nijmeegse rechtenfaculteit colleges volgen, zweeft een stalen spant van 45 ton naar zijn definitieve plaats. Een 300-tons kraan tilt het gevaarte op de stalen kolommen. Een bouwcombinatie van Heerkens van Bavel Bouw en Bouwbedrijf Berghege realiseert het Grotiusgebouw in opdracht van de Radboud Universiteit […]

Nijmegen – Boven de plek waar straks de studenten van de Nijmeegse rechtenfaculteit colleges volgen, zweeft een stalen spant van 45 ton naar zijn definitieve plaats. Een 300-tons kraan tilt het gevaarte op de stalen kolommen.

Een bouwcombinatie van Heerkens van Bavel Bouw en Bouwbedrijf Berghege realiseert het Grotiusgebouw in opdracht van de Radboud Universiteit Nijmegen. Naast een grote collegezaal voor 500 studenten krijgen onderwijs- en kantoorruimten, een bibliotheek, een restaurant en een parkeergarage een plek in het gebouw. Het samengestelde spant, in totaal zo’n 25 meter lang, ondersteunt straks de verdiepingsvloeren. Het nieuwe faculteitsgebouw, ontworpen door Benthem Crouwel Architecten, wordt volgens planning in maart 2014 opgeleverd.

Foto en tekst: APA/Jorrit Knuvelder

Reageer op dit artikel