nieuws

Restauratie historisch
 Touwbaankwartier

bouwbreed

– De gemeente Vlaardingen heeft van de Stadsregio Rotterdam een half miljoen euro subsidie gekregen om het historische maar verpauperde Touwbaankwartier op te knappen. Ten tijde van de visserij werden in de touwbaan touwen voor de haringvloot gefabriceerd. De renovatie begint met het herstellen van de overkapping van de touwbaan, een lange, met pannen afgedekte […]

– De gemeente Vlaardingen heeft van de Stadsregio Rotterdam een half miljoen euro subsidie gekregen om het historische maar verpauperde Touwbaankwartier op te knappen. Ten tijde van de visserij werden in de touwbaan touwen voor de haringvloot gefabriceerd.

De renovatie begint met het herstellen van de overkapping van de touwbaan, een lange, met pannen afgedekte galerij op houten palen. In het dak van de overkapping komen lichtopeningen. Rondom de touwbaan komt een bestrating met gebakken waalklinkers en een lange natuurstenen lijn die verwijst naar het opspannen van de touwen. In een later stadium worden op de plaats van oude bedrijfshallen woningen gebouwd. Aan een stedenbouwkundig plan voor het Touwbaankwartier wordt gewerkt.

Reageer op dit artikel