nieuws

‘Reflecterende isolatie kan conductieve materialen niet vervangen’

bouwbreed

‘Reflecterende isolatie kan conductieve materialen niet vervangen’

Reflecterend isolatiemateriaal kan de werking van een spouw verbeteren, maar niet conductieve materialen zoals polystyreen of minerale wol vervangen.

Voor eenzelfde isolatiewaarde is namelijk een ongeveer even dik pakket reflecterend materiaal nodig. Dat betoogde Andrew Koster, manager van SBR, tijdens het Kennislokaal van SBR in het Groothandelsgebouw in Rotterdam.

Hij wees op de drie manieren waarop warmte wordt overgedragen: straling, conductie (geleiding) en convectie (luchtstroming). In een spouw levert straling verreweg de grootste bijdrage. Daarom kan de isolerende werking van een spouw aanzienlijk verbeteren door reflecterend materiaal. Maar reflecterende multifolies zijn geen vervanging voor conductieve isolatiematerialen.

Lees morgen meer op de pagina Techniek van Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel