nieuws

Opleidingsbedrijf zet punt achter bbl

bouwbreed Premium

Opleidingsbedrijf zet punt achter bbl

het Apeldoornse opleidingsbedrijf BouwStarters vervangt de beroeps begeleidende leerweg (bbl) met ingang van het komend schooljaar door een nieuwe variant waarin het accent meer komt te liggen op scholing.

In deze beroeps geleidende leerweg (bgl) valt de druk op de leerlingen weg om voor de aannemers waar ze de praktijk oefenen hun cao-loon waard te zijn, zegt directeur Martien van Reen van BouwStarters. Het nieuwe model lijkt enigszins op dat van het onlangs gepresenteerde model van zijn collega’s in Nijmegen.

In de nieuwe bgl wordt hun tekort aan vakkennis opgevuld in tweejarig programma van 40 uur per week. Met twee dagen theorieles van het roc Aventus en drie dagen praktijkles van BouwStarters. De praktijk oefenen bij een bouwbedrijf is een optie, tegen een stagevergoeding.

Reageer op dit artikel