nieuws

Noren construeren ‘boete-automaat’

bouwbreed

Sintef, de Noorse variant van TNO, ontwikkelt een meetsysteem voor in de weg dat meet of passerende vrachtwagens niet te zwaar zijn beladen. De meetsensoren worden gecombineerd met nummerplaatherkenning. Eigenaren van te zwaar beladen vrachtwagens kunnen op die manier een boete tegemoet zien. Een kabel in het wegdek bepaalt met een piëzo-keramisch element het gewicht […]

Sintef, de Noorse variant van TNO, ontwikkelt een meetsysteem voor in de weg dat meet of passerende vrachtwagens niet te zwaar zijn beladen. De meetsensoren worden gecombineerd met nummerplaatherkenning. Eigenaren van te zwaar beladen vrachtwagens kunnen op die manier een boete tegemoet zien. Een kabel in het wegdek bepaalt met een piëzo-keramisch element het gewicht van het verkeer. De onderdelen van wat Nonstop gaat heten zijn standaard handelsproducten. Een voorgestelde variant vraagt informatie op uit de boordcomputer van de vrachtwagen. Daaruit moet onder meer blijken of de bestuurder zich aan de rijtijden houdt. Het Noorse weegsysteem met nummerplaatherkenning komt halverwege 2014 in bedrijf.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels