nieuws

Nieuw bouwplan voor stadion VVV

bouwbreed Premium

Een groep rond Volker Wessels en voetbalclub VVV heeft een nieuw plan gelanceerd voor een voetbalstadion met evenementencentrum in Venlo. Het Event Center Venlo’ (EVC) met schuifdak bevat veel high-tech en moet geschikt zijn voor evenementen op het gebied van cultuur en nijverheid die drie maal per week kunnen plaatsvinden, ook in de weekenden en […]

Een groep rond Volker Wessels en voetbalclub VVV heeft een nieuw plan gelanceerd voor een voetbalstadion met evenementencentrum in Venlo. Het Event Center Venlo’ (EVC) met schuifdak bevat veel high-tech en moet geschikt zijn voor evenementen op het gebied van cultuur en nijverheid die drie maal per week kunnen plaatsvinden, ook in de weekenden en in de zomer. Het nieuwe gebouw is goed voor vijftienduizend zitplaatsen met een uitbreidingsmogelijkheid naar achttienduizend.

Waar bij de oude plannen een groot deel van het geld van de gemeente kwam, willen de initiatiefnemers hier zelf de broek ophouden. Wel wordt gezocht naar mede-investeerders.

De investering zou ergens rond de 40 miljoen euro bedragen. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van MFC De Kazerne, de Twister Media Groep en bouwconcern Volker Wessels. Het college van burgemeester en wethouders van Venlo heeft het plan inmiddels omarmd.

Reageer op dit artikel