nieuws

Mulder Obdam vraagt faillissement aan

bouwbreed

Mulder Obdam vraagt faillissement aan

Mulder Obdam vraagt zijn faillissement aan. De 150 werknemers van het bouwbedrijf uit Westfriesland werden gisteren van het bankroet op de hoogte gesteld.

Sinds maart dit jaar, toen huisbankier ING de rekeningen van Mulder Obdam blokkeerde, wordt gepraat over de toekomst van het bedrijf. Een faillissement lijkt onafwendbaar, stelde directeur Cor van Vliet eerder in deze krant.

Volgens Van Vliet draaide Mulder Obdam (circa 150 werknemers) het afgelopen jaar een omzet van circa 45 miljoen euro met een positief operationeel resultaat van 700.000 euro. Door circa 2 miljoen euro aan afschrijvingen kwam het bedrijf onder de streep toch negatief uit.

Het bedrijf meldt in een schriftelijke verklaring dat een aantal medewerkers de afgelopen weken gedetacheerd werd bij “collega bedrijven en crediteuren”. “Met de detachering bij diverse crediteuren werd een deel van de uitstaande schuld voldaan. Bovendien werden in deze periode een viertal projecten versneld opgeleverd om de opdrachtgever van een bijna gereed zijnd project te vrijwaren tegen het gevolg van het faillissement.”

Mulder Obdam verwacht dat de rechtbank in Alkmaar de faillissementsaanvraag binnen een week zal bekrachtigen.

Reageer op dit artikel