nieuws

Minister geeft geld voor haven Waalwijk

bouwbreed

Minister Schultz (infrastructuur) stelt 5 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een nieuwe containerhaven in het Brabantse Waalwijk. Daarmee moet het landelijk netwerk van containerhavens versterkt worden. De regio Midden-Brabant beschikt nog niet over een klasse V-haven die toegankelijk is voor binnenvaartcontainerschepen van de grootste categorie. Verwacht wordt dat die containervaart, ook door de […]

Minister Schultz (infrastructuur) stelt 5 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een nieuwe containerhaven in het Brabantse Waalwijk. Daarmee moet het landelijk netwerk van containerhavens versterkt worden.

De regio Midden-Brabant beschikt nog niet over een klasse V-haven die toegankelijk is voor binnenvaartcontainerschepen van de grootste categorie. Verwacht wordt dat die containervaart, ook door de aanleg van de Tweede Maasvlakte, verder zal groeien. De regio is belangrijk voor de doorstroming .

De insteekhaven is gepland ten noorden van Waalwijk, op de plek waar nu nog een jachthaven is gevestigd. Waalwijk heeft een binnenhaven die alleen toegankelijk is voor veel kleinere schepen, vanwege de sluis tussen de haven en de Bergse Maas. De gemeente Waalwijk heeft plannen om ook die sluis aan te pakken om het goederenvervoer naar het Brabantse achterland verder te verbeteren.

Reageer op dit artikel