nieuws

Metselaar Van Lent wint Zilveren Troffel

bouwbreed

Metselaar Van Lent wint Zilveren Troffel

Metselaar Max van Lent uit Geffen heeft het Nationaal Metselkampioenschap gewonnen.

Tot winnaar van het voegkampioenschap werd Martijn Janssen uit het Limburgse Nieuw Bergen uitgeroepen. De finale van het kampioenschap vond plaats van 17 tot en met 24 april in Oldenzaal.

Het toernooi is een initiatief van de georganiseerde baksteenindustrie (KNB) en wordt sinds 1953 georganiseerd. Doel is het promoten van het metsel- en voegvak en het bevorderen van de instroom van leerlingen naar de betreffende bouwopleidingen. Dat is de laatste jaren extra hard nodig, stelt de organisatie, omdat door de slechte bouwmarkt steeds minder jongeren kiezen voor een toekomst in de bouw.

Reageer op dit artikel