nieuws

Massale bijscholing nodig

bouwbreed Premium

Massale bijscholing nodig

In de bouw- en installatiesector hebben bij elkaar 150.000 tot 225.000 vakmensen training nodig om beter te kunnen werken met innovatieve materialen en technieken.

Deze aantallen zijn gebaseerd op schattingen van de werkgevers. Bij bedrijven gaat het om tussen de 35 en 54 procent van de medewerkers, zowel uitvoerend als kaderpersoneel. Duurzaam en energieneutraal bouwen plus verbetering van de bestaande voorraad vergen nieuwe vaardigheden waaraan het nog vaak zou ontbreken. De gevolgen laten zich zien bij de oplevering: de kwaliteit voldoet regelmatig niet aan de eisen.

De organisatie BuildUpSkillsNL heeft onderzocht wat het bouwgerelateerde bedrijfsleven te doen staat. In BuildUpSkillsNL werken organisaties uit onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samen om de Europese energiedoelstellingen te vertalen in de Nederlandse opgave voor de gebouwde omgeving.

Reageer op dit artikel