nieuws

Luxueus vakantiepark 
Witmarsum gaat door

bouwbreed Premium

Tegen de crisiswind in bouwt recreatieondernemer Gerke Boersma 59 vakantiewoningen op buitenplaats It Fliet bij Witmarsum. Een aantal investeerders is bereid gevonden om 15 miljoen euro voor de bouw van het vakantiepark neer te leggen.

Vanwege de crisis werd gevreesd dat het project geen doorgang zou vinden. De bouwwerkzaamheden kunnen meteen beginnen, zodat de huisjes in juli 2014 opgeleverd kunnen worden. Jorritsma Bouw uit Bolsward realiseert de woningen. Bureau Oranjewoud uit Heerenveen verzorgt de engineering. De vakantiehuisjes worden verhuurd door Hogenboom Vakantieparken.

Uit een andere groot recreatieproject in Friesland is op advies van branche-organisatie Recron de stekker getrokken. Ondernemer Roelof Speelman wilde op 5 hectare bij Oudehaske vijftig passantenplaatsen, tien trekkershutten en vee rtig jaarplaatsen voor chalets en stacaravans realiseren, maar vanwege de crisis zou de miljoeneninvestering niet terug worden verdiend. Speelman was al sinds 2004 met de planontwikkeling bezig.

Reageer op dit artikel