nieuws

Limburgse industriebank LIOF lijdt verlies op vastgoed

bouwbreed

D e Limburgse industriebank LIOF hee ft vorig jaar een verlies van 4,3 miljoen euro geleden als gevolg van bijzondere eenmalige afschrijvingen op onroerend goed en reorganisatievoorzieningen. Dat blijkt uit het jaarverslag. Algemeen directeur Jérôme Verhagen erkende gisteren dat het bedrijf de financiële gevolgen heeft ondervonden van met name de vastgoedcrisis. Ook de uitgifte van […]

D e Limburgse industriebank LIOF hee ft vorig jaar een verlies van 4,3 miljoen euro geleden als gevolg van bijzondere eenmalige afschrijvingen op onroerend goed en reorganisatievoorzieningen. Dat blijkt uit het jaarverslag.

Algemeen directeur Jérôme Verhagen erkende gisteren dat het bedrijf de financiële gevolgen heeft ondervonden van met name de vastgoedcrisis. Ook de uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen stagneerde als gevolg van terughoudendheid bij ondernemers voor investeringen in vastgoed. Bedrijven maakten volgens Verhagen letterlijk pas op de plaats.

De markt voor vastgoed ontwikkelt zich meer en meer van een aanbod- naar een vraaggerichte, constateert LIOF. Het aanbod is ruim, de gebruiker heeft daarmee veel keus. Zelfs wanneer de economie aantrekt, zal dat niet anders worden. Het overaanbod drukt de prijzen en vergroot de concurrentie. Dit lijkt gunstig voor de klant, maar gaat ten koste van de kwaliteit en de vastgoedwaarde omdat ontwikkelaars en eigenaren minder investeren, aldus LIOF. De leegstand van kantoren bleef met 11 procent onder het landelijke gemiddelde van 15 procent. De u itgifte aan bedrijfskavels lag op een magere 57 hectare, ruim on der het 10-jarig gemiddelde.

Reageer op dit artikel