nieuws

Isso regelt goede installatie van biomassaketels

bouwbreed

Isso regelt goede installatie van biomassaketels

Verwarmingsketels die biomassa als houtpellets verstoken zijn een groeimarkt, vindt Isso. De installateursdenktank uit Rotterdam bereidt daarom een nieuwe publicatie voor over ‘Ontwerpen, installeren en beheren van biomassaverbrandingsinstallaties’.

Verstoken van biomassa profiteert van de toenemende belangstelling voor duurzame energie, meldt André Derksen van Isso. Het aantal biomassaketels is in de afgelopen vijf jaar verdubbeld tot ruim tweeduizend. Subsidies voor de stimulering van duurzame energieproductie wakkeren de interesse nog verder aan.

Installatiefouten

De praktijk leert Derksen dat niet elke leverancier voldoende kennis heeft om met een biomassaketel een goedwerkende installatie te maken. “Er worden fouten gemaakt in de dimensionering van de installatie, de keuze van de systeemcomponenten en de uitvoering.”

Beoordelingsrichtlijn

Isso legt in Publicatie 108 uit hoe het wel moet. De inhoud legt de basis voor een bijbehorende opleiding met examens en een beoordelingsrichtlijn. Bedrijven kunnen zich aan de hand van deze BRL6000-22 laten certificeren voor het aanleggen van biomassa-installaties.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels