nieuws

‘Ik wil graag meebouwen aan de toekomstvisie van Vesteda’

bouwbreed

Ooit dacht Jelle Kasteel (42) dat zijn toekomst in de techniek lag. Na een afgebroken studie werktuigbouwkunde, ontdekte hij dat zijn hart meer bij het vastgoed lag en specialiseerde zich daarin. Na twintig jaar is hij nog steeds niet uitgekeken op de sector. Per 1 april begon hij als directeur portfolio management bij Vesteda. Daarvoor werkte hij bij EPAC Property Counselors waar hij advies gaf over strategische vastgoedvraagstukken.

Vanwaar deze overstap?

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Eerder heb ik tien jaar bij Bouwinvest en zijn rechtsvoorgangers gewerkt en vijf jaar bij een kleine consultant. Toen kwam dit op mijn pad. Ik wil graag meebouwen aan de nieuwe toekomstvisie van Vesteda.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Dit jaar werk ik twintig jaar in het vastgoed. Ik ben onderaan begonnen met de verhuur van vastgoed. Ik heb inmiddels een brede achtergrond met zowel ervaring aan de asset managementkant als de strategiekant. Die strategiekant wil ik verder ontwikkelen. Dat maakt dat ik hier goed pas en dat ik denk Vesteda verder te kunnen brengen. Dat vond Vesteda ook.”

Wat gaat u precies doen?

“Als portfoliodirecteur ben ik verantwoordelijk voor de strategie van de vastgoedportefeuille. Ik zie erop toe dat die strategie ook gereal iseerd wordt. Verder geef ik leiding aan een team researchers dat onderzoek doet naar de woningmarkt. De loot waar ik het meeste uitdaging in zie, is het onderzoeken van investeerderswensen en die vertalen naar een portefeuillestrategie.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Dat Vesteda nog vanzelfsprekender de autoriteit is op het gebied van huurwoningen voor beleggers. We zijn al de grootste, maar Vesteda moet ook de eerste keuze blijven voor beleggers. Als afgeleide daarvan verdere professionalisering van de organisatie. Het belangrijkste is vooral dat je niet stilstaat en jezelf ontwikkelt.”

Wat voor baas bent u?

“Een coach. Een team hoogopgeleide professionals moet je faciliteren zodat ze kunnen excelleren in hun werk. Ik hoef hen niet uit te leggen hoe ze hun werk moeten doen. Het is meer af en toe bijsturen.”

Hoe geduldig bent u?

“Heel geduldig, maar alles heeft z’n grenzen. Ik ben geduldig met mensen, maar soms ongeduldig als processen heel stroperig verlopen.”

Reageer op dit artikel