nieuws

Horst aan de Maas komt met koopsubsidie nieuw huis

bouwbreed Premium

Horst aan de Maas geeft subsidie voor kopers van een nieuwbouwwoning. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

De koopsubsidies worden verstrekt aan mensen die voor het eerst een woning kopen (starters) of aan kopers van een levensloopbestendige woning. Ook kopers van een bouwkavel komen in aanmerking voor deze subsidie. Een andere voorwaarde is dat de woning of kavel ligt in een gemeentelijk bouwplan. Voorwaarden zijn verder dat de hypotheek op de starterswoning is verkregen onder de Nationale Hypotheekgarantie.

Wie een woning laat bouwen tot 200.000 euro, krijgt 6000 euro. Tot 300.000 euro zelfs 8500 euro. Verder verlaagt de gemeente de grondprijs voor woningen boven de sociale huurgrens van 215 naar 185 euro, ook om de bouw in dit duurdere huursegment te stimuleren.

De koopsubsidie en grondprijsverlaging gaat de gemeente anderhalf miljoen euro kosten. Horst aan de Maas wil daarmee de woningmarkt stimuleren. Eerder organiseerde de gemeente al de woonketting om verhuisketens te stimuleren.

Reageer op dit artikel