nieuws

Hollandse dakpannen voor paleis sultan Johor

bouwbreed Premium

Hollandse dakpannen voor paleis sultan Johor

Grasgroen met iets meer geel in het glazuur en een vleugje minder blauw. Dat bleek de prefecte kleur voor de dakpannen die de sultan van Johor bij Wienerberger bestelde ter vervanging van de oude Hollandse pannen op zijn paleis.

De partij van 135.000 pannen en 15.000 hulpstukken werd vorige week officieel afgenomen bij de fabriek van Wienerberger in Tegelen. De Sultan uit Zuid-Maleisie was daar nog net niet zelf bij aanwezig voor een laatste kleurcontrole, maar het scheelde volgens productiemanager Jan Fila van de dakpannenproducent niet veel. Want de vorst bemoeide zich intensief met de nieuwe dakbedekking van zijn paleis.

Er was ongeveer een jaar aan intensieve onderhandelingen nodig voordat hij uiteindelijk zijn fiat gaf over de speciaal ontwikkelde groene kleur. Bijna vijftig kleurmonsters werden naar Maleisie gestuurd.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de dakpannen voor het paleis van de sultan van Johor

Reageer op dit artikel