nieuws

Grontmij actief bij waterplan Breslau

bouwbreed

Grontmij geeft leiding aan de uitvoering van een plan om Breslau (Wroclaw) tegen hoogwater te beschermen. Regelmatig, vooral in het voorjaar, kampt de stad aan de Oder met overstromingen. De maatregelen geven bescherming aan een gebied met 2,5 miljoen inwoners. Grontmij ontvangt voor zijn inspanningen 2,8 miljoen euro. De ingenieurs uit De Bilt treden op […]

Grontmij geeft leiding aan de uitvoering van een plan om Breslau (Wroclaw) tegen hoogwater te beschermen. Regelmatig, vooral in het voorjaar, kampt de stad aan de Oder met overstromingen. De maatregelen geven bescherming aan een gebied met 2,5 miljoen inwoners. Grontmij ontvangt voor zijn inspanningen 2,8 miljoen euro. De ingenieurs uit De Bilt treden op als ontwerper, maar zijn – in een joint venture met Artelia en Ekocentrum – ook verantwoordelijk voor de supervisie van het milieuplan en het algehele projectmanagement. Het project behoort tot de grootste hoogwaterprogramma’s in Polen.

De Oder, die over grote lengte grensrivier is tussen Polen en Duitsland, kende afgelopen vijftien jaar herhaaldelijk bijzonder zware overstromingen.

Reageer op dit artikel