nieuws

Greendeal rond energienotanul-renovaties straks voor alle bouwers

bouwbreed

De greendeal om te komen tot 100.000 woningrenovaties volgens het concept energienotanul is voor alle bouwbedrijven en corporaties toegankelijk. Wel gaat een kleine groep bouwers en corporaties eerst een jaar oefenen.

Dat zegt Bert Keijts, bestuursvoorzitter van corporatie Portaal, dat een van de partijen is die van meet af aan meedoen aan de greendeal. De greendeal tussen vier bouwers (Volker Wessels, Ballast Nedam, BAM en Dura Vermeer), een groep corporaties en minister Blok (wonen) zou oorspronkelijk deze week rond zijn. De partijen gaan nu uit van juni. Bij een energienotanulrenovatie wordt de energierekening van huurder naar nul gebracht, en wordt de huur met eenzelfde bedrag opgehoogd. De corporatie investeert als het ware met de energierekening van de huurder. De bedoeling is dat meer bouwers en corporaties zich aansluiten bij het initiatief.

Lees het hele verhaal morgen in Cobouw

Reageer op dit artikel