nieuws

Goeree-Overflakkee krijgt 65 windturbines

bouwbreed

De gemeente Goeree-Overflakkee is met de provincie Zuid-Holland en de Coöperatie Windgroep in de gemeente een samenwerking aangegaan om op het eiland 260 megawatt aan windenergie mogelijk te maken.

Omdat de bestaande windturbines al zo’n 60 megawatt opwekken, betekent dat een extra vermogen van 200 megawatt. Dat komt neer op ongeveer 65 windturbines. Uitgangspunt voor de partners is dat de windmolens, die grotendeels langs de randen van het eiland worden geplaatst, duurzaam worden ingepast. Met geïnteresseerde marktpartijen wordt daartoe een Windfonds gevormd.

Goeree-Overflakkee is een van de gemeenten die de regering onlangs aanwees als voorkeurslocatie voor windenergie. Het turbineproject levert een belangrijk deel van de in totaal 730 megawatt die de provincie Zuid-Holland volgens de afspraken met het Rijk tot 2020 moet realiseren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels