nieuws

Friesland investeert in erfgoedopslag

bouwbreed Premium

De provincie Friesland gaat museumstukken onderbrengen in een nieuw depot. In het ‘Kolleksjesintrum’ kunnen collecties van het Fries Museum, Fries Landbouwmuseum, Fries Scheepvaartmuseum, natuurmuseum Fryslân en letterkundig centrum Tresoar duurzaam worden opgeslagen. De deelnemende instellingen werken samen in de aanbesteding, bouw en exploitatie van het depot. De provincie draagt 7,4 miljoen euro bij.

Voor het Kolleksjesintrum zijn diverse bestaande panden verkend, maar daarbij bleek vaak dat de omvang niet geschikt was, of dat verbouw te duur zou worden.

Voor de bouw van het nieuwe depot wordt een nieuw concept toegepast waarbij het aantal installaties minimaal is, om de investeringskosten laag te houden. Binnen enkele jaren moet de bouw klaar zijn, maar een locatie is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel