nieuws

Failliet Gorate hoopt dankzij investeerder op doorstart

bouwbreed

Houtbouw Gorate en Staalbouw Gorate uit Wierden zijn gisteren failliet verklaard. De directie van de bedrijven hoopt op een doorstart met behulp van een investeerder.

Volgens directeur Martin Hofmeijer van Gorate hadden de bedrijven de laatste jaren te kampen met teruglopende omzetten en “een grote druk op de marges”. De schuldenlast was hierdoor opgelopen tot 1,9 miljoen euro op een omzet van 7,25 miljoen euro. “Dergelijke cijfers zijn genoeg om potentiële investeerders af te schrikken.” De directie van de bedrijven voerde de afgelopen maanden gesprekken met diverse investeerders, maar kwam niet tot een reddingsplan. Hofmeijer hoopt nu dat de nog aan te stellen curator samen de partij met wie de directie tot voor kort in gesprek was – “een grote bouwonderneming” – tot een doorstart kan komen.

Gorate is gespecialiseerd in de bouw van houtskeletbouwwoningen. Daarnaast bouwt het bedrijf hallen en werktuigbergingen voor ondernemers in de agrarische sector. De bedrijven hebben samen 48 werknemers in dienst.

Het bedrijf bestaat uit de vennootschappen Houtbouw en Staalbouw.

Reageer op dit artikel