nieuws

Controle op veilig gebruik steigers in binnensteden

bouwbreed Premium

De Inspectie SZW gaat opnieuw controleren op het veilige gebruik van rolsteigers, ladders en trappen op kleinere bouwlocaties in de binnensteden.

Dat maakt de inspectiedienst vandaag bekend. Doel van de controleactie, die op 15 april start en doorloopt tot en met 8 mei, is het terugdringen van valgevaar.

Vorig jaar bleek na een vergelijkbare inspectie dat op kleinere bouwplaatsen veelal onveilig wordt gewerkt met steigers en ladders. Op 84 procent van de in totaal 650 bezochte locaties werden toen op dat vlak misstanden geconstateerd. Die resultaten zijn aanleiding om dit jaar opnieuw de binnensteden in te trekken.

Bouwbedrijven die voor een overtreding worden beboet, krijgen “gegarandeerd” een vervolgbezoek. Deze ondernemingen zullen bovendien moeten aantonen dat ze verbeteringen hebben aangebracht.

Met ingang van dit jaar zijn de boetes bij overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet fors verhoogd. Bij herhaling worden boetes verdubbeld en bij een derde overtreding kan stillegging volgen.

Reageer op dit artikel