nieuws

Caterpillar komt met twee nieuwe hybride modellen

bouwbreed Premium

Caterpillar komt met twee nieuwe hybride modellen

De hybride Caterpillar 336E H werd in oktober 2012 onthuld, waarna de levering vanuit de fabriek in maart een aanvang nam. Tijdens Bauma werd duidelijk, dat er binnenkort nog twee hydraulische hybride modellen aankomen, de 336F H en 336D H.

Ken Gray, global product manager voor grote hydraulische graafmachines van Caterpillars Excavation Division zegt daarover: “We krijgen veel vragen over welke andere modellen als hybride verkrijgbaar zullen zijn, en wanneer.” Hij geeft een diplomatiek antwoord: “Ik kan hier niet de volledige hybride strategie prijsgeven, maar ik kan wel zeggen dat er nog twee andere hydraulische hybride modellen aankomen, de 336F H en 336D H.

Zelfde werkingsprincipe

Zowel de 336F H als de 336D H beschikt over dezelfde hybride Cat ESP-pomp (Electronic Standardized Programmable pump ofwel elektronisch gestandaardiseerde programmeerbare pomp) als de 336E H.

De 336F H heeft een Cat C9.3 Acert-motor die voldoet aan de emissienormen van Tier 4 Final/Stage 4 en daardoor inzetbaar is in zowel Europa als Noord-Amerika.

Voor landen met andere, lees lagere emissienormen is de de 336D H bedoeld. Die heeft een iets eenvoudigere aandrijving op basis van de Cat C9 Acert-motor.

Meer info: www.pon-cat.com/nl.Reageer op dit artikel