nieuws

Bouwproductie stijgt in februari licht

bouwbreed

De bouwproductie in Nederland is in februari van dit jaar licht gestegen tegen opzichte van de maand ervoor.

De productie steeg met 0,9 procent. De laatste keer dat de bouwproductie steeg ten opzichte van de maand ervoor was juli 2012. Toen steeg de productie met 0,2 procent.

Uit het dal klimmen doet de bouw echter nog niet. Vergeleken met februari 2012 is er sprake van een forse productiedaling van bijna 8 procent. Positief is dat de daling niet zo groot was als de maanden voor februari, toen soms sprake was van een achteruitgang van 13 procent. In de rest van Europa is dezelfde ontwikkeling zichtbaar. De Europese bouwproductie is 1,1 procent lager dan vorig jaar. Het afgelopen jaar was de daling nog niet zo klein geweest.

Reageer op dit artikel