nieuws

Betere isolatie met ABS-afstandhouders

bouwbreed Premium

Blyweert Aluminium introduceert een beter isolerende ABS-afstandhouder met Spidertechnology. Hiermee voldoen de aluminium ramen, deuren en kozijnen van het bedrijf aan de aangescherpte U-waarde van 1,65 W/m²K, die sinds 1 maart in het Bouwbesluit staat.

Blyweert vervangt zijn polyamide isolators door acrylonitril butadien styrol (ABS). Deze thermoplastische copolymeer, die bestaat uit 5 tot 30 procent butadieen en ongeveer 50 procent styreen verbetert de isolatiewaarde met 40 procent.

De series Triton (72 millimeter 3-kamer systeem) en Themis (slank staalrenovatie) kunnen worden uitgevoerd met ABS. Dit betekent voor de Triton een Uf-waarde van 1,49 W/m²K (draaikiepcombinatie) en de Themis HI een Uf-waarde van 1,69 W/m²K. De u-waarde van ramen, deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen in een scheidingsconstructie is per 1 maart verlaagd van 2,2 W/m²K naar 1,65 W/m²K.

Reageer op dit artikel