nieuws

Asscher gemotiveerd om schijnconstructies aan te pakken

bouwbreed

Asscher gemotiveerd om schijnconstructies aan te pakken

Minister Asscher doet er alles aan om schijnconstructies in de bouw aan te pakken, zei hij in de Tweede Kamer.

FNV Bouw maakt zich zorgen. Op basis van een nieuwe enquête constateert de vakbond dat steeds meer bouwvakkers hun baan kwijt raken ten koste van flexwerkers. Een deel daarvan wordt benaderd om tegen lagere uurlonen en slechtere arbeidsvoorwaarden te blijven werken bij hetzelfde bedrijf.

Minister Asscher lanceerde twee weken geleden een actieplan om schijnconstructies aan te pakken. De Tweede Kamer is positief over de voorgestelde aanpak, bleek vanochtend in de Tweede Kamer. De minister schakelt onder meer extra inspecteurs in om ontduiking van de CAO tegen te gaan. Ook tegen opdrachtgevers van bouwprojecten zal hij steviger optreden. “Nu kijken zij opzij, terwijl zij er ook van profiteren.”

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel