nieuws

Arboregels bij mobiel puinruimen vaak overtreden

bouwbreed

Arboregels bij mobiel puinruimen vaak overtreden

Bedrijven die werken met mobiele puinbrekers nemen het vaak niet zo nauw met de arboregels.

Dat constateert de Inspectie SZW (sociale zaken werkgelegenheid). Bij de helft van de 26 geïnspecteerde bedrijven moest de voormalige Arbeidsinspectie boetes uitschrijven. Bij driekwart van de mobiele brekers was er sprake van overtredingen. Bij 44 procent van de overtredingen waren onvoldoende maatregelen getroffen om blootstelling aan fijn stof zoals kwartsstof en dieseluitlaatgassen te voorkomen of te verminderen. Bij 15 procent van de overtredingen gebruikten werknemers onvoldoende persoonlijke bescherming zoals gehoorbescherming en mondkapjes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels