nieuws

Arboboete Nijeveense aannemer terecht

bouwbreed

Arboboete Nijeveense aannemer terecht

Aannemersbedrijf Oosterhuis uit het Drentse Nijeveen heeft terecht een geldboete van 8100 euro gekregen voor een arbeidsongeval. Dat stelt de Raad van State.

De aannemer was naar de Raad van State gestapt om bezwaar aan te tekenen tegen een boetebesluit van minister Asscher (sociale zaken). Oosterhuis vindt de straf die het bedrijf kreeg voor een ongeluk op een bouwplaats in Heerenveen onterecht. Eind 2010 raakte een bouwvakker gewond omdat hij een openschietende deur van een container hard tegen zijn lichaam kreeg, toen hij met een collega de deur van de container opensloeg.

De in de container opgeslagen rijplaten waren te groot, waardoor ze tegen de twee deuren drukten. De Raad van State is het met de Arbeidsinspectie eens dat Oosterhuis de risico’s had moeten onderkennen.

Reageer op dit artikel