nieuws

Actiedreiging bouwvakkers Eemshaven

bouwbreed

Ruim 140 Poolse monteurs en lassers die actief zijn op de bouwplaats van RWE/Essent in de Eemshaven dreigen morgen het werk neer te leggen.

De bouwvakkers zeggen al zes weken geen loon te hebben ontvangen van het Poolse bedrijf Unitech, dat als onderaannemer werkzaam is in de Eemshaven. Als het achterstallige loon niet voor woensdagnacht is betaald, zullen zij donderdag staken.

Unitech gaf eerder deze week aan dat er geen geld is om de bouwvakkers te betalen vanwege een betalingsachterstand van de directe opdrachtgever, Rafako. Dit, eveneens Poolse, bedrijf is ingeschakeld door hoofdaannemer Hitachi. De Japanse multinational is verantwoordelijk voor de bouw van de elektrofilters in de kolencentrale van RWE/Essent.

Reageer op dit artikel