nieuws

Aandeelhouder zet directeur Mulder Obdam aan de kant

bouwbreed

Algemeen directeur Cor van Vliet van Mulder Obdam is op non-actief gesteld. De afgelopen weken zou een “vertrouwensbreuk” ontstaan zijn tussen de dagelijkse leiding van het Westfriese bouwbedrijf en eigenaar Jan Mulder.

Van Vliet baarde eind vorige maand opzien door tegenover verschillende media te verklaren dat Mulder Obdam “op een faillissement afstevent”. Volgens de directeur werden de rekeningen van het bedrijf “zonder opgaaf van reden” geblokkeerd door huisbankier ING. Hierdoor ontstond een acuut liquiditeitsprobleem. Niet veel later gingen de bank en de bouwers opnieuw in gesprek over de toekomst van het bedrijf.

De directeur werd donderdag op non-actief gesteld, na zo’n twee weken onderhandelen met de huisbankier. Sindsdien is technisch directeur Ton van Langen verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf. Waarom de directeur op een zijspoor gezet werd, is niet bekendgemaakt. Woordvoerder Hanneke Tinor-Centi van Mulder Obdam zegt dat er een “vertrouwensbreuk” is ontstaan tussen de aandeelhouder en de directeur. Verder wil zij niet op de zaak ingaan. Van Vliet zelf onthoudt zich van commentaar. “Zolang ik nog in dienst ben bij Mulder Obdam kan ik niets zeggen. Dat schaadt mijn zaak.”

Bronnen rondom het bedrijf stellen dat het vertrek van Van Vliet te maken heeft met zijn noodkreet in de media. “Er zijn partijen die hem dat niet in dank afgenomen hebben.”

Eigenaar Jan Mulder en diens zaakwaarnemer waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

> Pagina 6: Drie opties voor toekomst Mulder Obdam

Reageer op dit artikel