nieuws

75 miljoen euro voor verdere metamorfose Hengelo-Zuid

bouwbreed

De herstructurering van Hengelo-Zuid kan doorgaan dankzij een subsidie van Rijk en provincie. Het gaat om een impuls van 49,5 miljoen euro.

In totaal bedragen de kosten 75 miljoen euro. Veertig procent van de bodem moet nog worden onderzocht, maar de gemeente gaat uit van het worst-case scenario.

Onder het complex van Stork, dat zijn activiteiten gaat verplaatsen, kon tot dusver niet worden gesaneerd omdat daar nog productiewerkzaamheden plaatsvonden. De fabrikant verhuist naar een terrein langs het Twentekanaal waar ze in oktober kan beginnen met de nieuwbouw. Voor de bodemsanering is in de grondexploitatie 8 miljoen euro uitgetrokken. De gemeente Hengelo denkt dat de vervuiling onder het Stork-complex binnen het budget kan worden opgevangen. De nieuwe invalsweg van Hengelo-Zuid naar het centrum wordt volgens plan in 2015 doorgetrokken tot aan het Twentekanaal. Over het kanaal komt er waarschijnlijk een nieuwe brug. De gemeente Hengelo heeft de gronden van het Stork-complex gekocht en geeft de grond waarop Stork zijn nieuwe fabriek gaat bouwen in erfpacht. De deal is getoetst op onrechtmatige staatssteun. Van Wijnen wil de fabriek van Stork bouwen. Het definitieve besluit valt in juni.

Reageer op dit artikel