nieuws

Zuid-Holland zwaarst getroffen door daling afgifte bouwvergunningen

bouwbreed

Zuid-Holland wordt harder dan welke provincie ook getroffen door een scherpe neergang in de afgifte van bouwvergunningen.

In de huursector zijn in 2012 de bouwplannen vrijwel gehalveerd. In heel Nederland daalde het aantal bouwvergunningen vorig jaar met een derde tot 37.000.

Volgens het CBS kwam vorig jaar 55,3 procent van de vraag naar vergunningen van de bouwers voor de markt. Corporaties en overheden zijn goed voor een derde. Particuliere opdrachtgevers spelen slechts een rol bij een op de tien aanvragen. In de huursector is Zuid-Holland, traditiegetrouw de belangrijkste bouwprovincie van Nederland, royaal voorbijgestoken door Noord-Brabant (3571 aanvragen), Noord-Holland (2527) en Gelderland (2233). In Zuid-Holland bleef de teller steken bij 1809.

Meer cijfers over het aantal afgegeven bouwvergunningen op de site van het CBS

Reageer op dit artikel