nieuws

Zicht op bouwput station Breda

bouwbreed Premium

Breda – Vanaf de 12 meter hoge voetgangersbrug, die station Breda tijdens de bouw van het nieuwe station bereikbaar moet houden, hebben reizigers nu nog mooi zicht op de bouwput aan de noordkant. Daar bouwen aannemers Ballast Nedam en Hurks een kantoorgebouw. Het uitzicht blijft niet lang zo, want aan het einde van het jaar […]

Breda – Vanaf de 12 meter hoge voetgangersbrug, die station Breda tijdens de bouw van het nieuwe station bereikbaar moet houden, hebben reizigers nu nog mooi zicht op de bouwput aan de noordkant. Daar bouwen aannemers Ballast Nedam en Hurks een kantoorgebouw. Het uitzicht blijft niet lang zo, want aan het einde van het jaar moet het kantoorgebouw de hoogte van de brug wel hebben bereikt. Het parkeerdek van 292 bij 97 meter boven de sporen komt zelfs ruim boven de voetgangersbrug uit. Het dek komt te steunen op kolommen van 15 meter hoog. “Dat is wel een constructieve uitdaging”, meent bouwmanager Ron Holman van ProRail.

Als de noordkant van het nieuwe station rond het derde kwartaal van 2014 klaar is, start de bouwcombinatie aan de zuidkant. Onlangs werd duidelijk dat de bouw van het nieuwe station een vertraging opgelopen heeft van minimaal een half jaar. De opleverdatum wordt nu vermoedelijk het tweede kwartaal van 2016.

Foto: Erald van der Aa; tekst: Yvonne Ton

Reageer op dit artikel