nieuws

Vinden bedrijfspand vergt hulp overheid

bouwbreed

Overheden in de provincie Utrecht moeten samen met makelaars en vastgoedeigenaren ervoor zorgen dat ondernemers die willen verhuizen nieuw onderdak vinden. Dat meldt de Kamer van Koophandel(KvK). De organisatie wijst er op dat zo’n vierhonderd bedrijven uit de regio Utrecht binnen vijf jaar wil verhuizen. “Er is vooral vraag naar bestaande huisvesting op bedrijventerreinen en […]

Overheden in de provincie Utrecht moeten samen met makelaars en vastgoedeigenaren ervoor zorgen dat ondernemers die willen verhuizen nieuw onderdak vinden. Dat meldt de Kamer van Koophandel(KvK).

De organisatie wijst er op dat zo’n vierhonderd bedrijven uit de regio Utrecht binnen vijf jaar wil verhuizen. “Er is vooral vraag naar bestaande huisvesting op bedrijventerreinen en kantoorlocaties”, zo stelt de KvK. Bij het vinden van een nieuw onderkomen lopen de ondernemers tegen problemen aan. Die gegevens komen naar voren in een onderzoek onder ruim 13.000 ondernemers. Ze reageerden op de vraag of ze van plan waren hun onderneming te verbouwen of te verplaatsen. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat bestaande panden populair zijn. Liefst 62 procent van de ondernemers die naar een nieuw onderkomen uitkijkt, wil een bestaand pand huren. En nog eens 20 procent geeft aan een bestaand pand te willen kopen.

Reageer op dit artikel