nieuws

Verzakte kapel rechtgezet

bouwbreed

Verzakte kapel rechtgezet
Foto Ronald Bakker In opdracht van Stadsherstel krijgt de gezichtsbepalende Kapel Durgerdam een nieuwe fundering. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Pudelko Vijzel & Fundeingssystemen uit Eindhoven. De hoofdaannemer is Leguit en Roos Aannemersbedrijf uit Monnickendam.

De houten kapel van Durgerdam staat weer recht. Pudelko-drukpalen zetten nu de stenen onderbouw van het monument aan het IJmeer onwrikbaar op de zandlaag.

Bijna geluidloos en zonder trillingen drukken twee man vier palen tegelijk de grond in. Pudelko lanceert in Durgerdam de nieuwste handzame variant van zijn powerpack.

De nieuwe funderingspalen komen pas onder het monument nadat de houten bovenbouw al met dommekrachten is rechtgezet. De ongebruikelijke volgorde van de bouwactiviteiten heeft alles te maken met de merkwaardige restauratiegeschiedenis van de markante kapel aan het IJmeer.

Reageer op dit artikel