nieuws

Utrechters knappen centrum Athene op

bouwbreed Premium

Een team van het Utrechtse architectenbureau Okra, Mixst Stedenbouw en de Wageningen Universiteit heeft een internationale competitie gewonnen voor het opknappen van het stadscentrum van Athene. Onderdelen van het uitverkoren plan zijn de aanleg van groen, wandelgebieden en de terugkeer van de tram in het centrum. Dat heeft te kampen met leegstand, slecht onderhoud van […]

Een team van het Utrechtse architectenbureau Okra, Mixst Stedenbouw en de Wageningen Universiteit heeft een internationale competitie gewonnen voor het opknappen van het stadscentrum van Athene. Onderdelen van het uitverkoren plan zijn de aanleg van groen, wandelgebieden en de terugkeer van de tram in het centrum. Dat heeft te kampen met leegstand, slecht onderhoud van gebouwen en toenemende criminaliteit. De opdracht komt van de ideële Onassis Foundation, opgericht door de bekende scheepsmagnaat Onassis. De uitvoering kost naar schatting 80 miljoen euro. De Europese Unie zorgt voor financiering. Het werk moet in 2014 beginnen.

Reageer op dit artikel