nieuws

Uitstroom vooral op bouwplaats

bouwbreed Premium

Uitstroom vooral op bouwplaats

Van het derde op vierde kwartaal zijn twee keer zo veel werknemers van de bouwplaats als uta-personeel op straat komen te staan. Het aantal timmermannen is vergeleken met begin 2012 met 13,7 procent gedaald tot 37.025.

Kenniscentrum Fundeon constateert in zijn arbeidsmarktmonitor dat de werkgelegenheid in de bouw zwaar wordt getroffen. Het derde op het vierde kwartaal slonk het aantal werknemers op de bouwplaats met 6 procent tot 77.935. Het uta-personeel verminderde met 3 procent tot 45.258. De klappen komen het hardste aan bij de blokkenstellers (-15 procent), voegers (-12 procent) en straatmakers (-11 procent). Ook metselaars (-10 procent) en stucadoors (-9 procent) leveren fors in.

Lees meer op de pagina economie van vandaag

Reageer op dit artikel