nieuws

Trap verleden tijd bij plakken van gaasband op gipsnaden

bouwbreed Premium

Niet meer trapje op, trapje af bij het aanbrengen van zelfklevend gaasband op de naden tussen gipsplaten aan de wand en het plafond. Met de Flottrunner blijft de voegafwerker met beide benen op de grond.

Bovendien gaat het plakken van het band met dit innovatieve hulpmiddel een kwart sneller dan wanneer het met de hand moet gebeuren, zo heeft de praktijk volgens Knauf inmiddels uitgewezen. De fabrikant van een breed assortiment afbouwmaterialen en -producten brengt de Flottrunner op de markt.

Volgens Frans de Bondt, productspecialist voor droge afbouwsystemen van Knauf, bestaat al wel een soortgelijk apparaat, maar voldoet dat niet. “Daarmee moet je bijvoorbeeld de hoek door en dat werkt niet goed. Je ziet hem nergens.”

Het apparaat van Knauf, ontwikkeld door iemand die het werk dagelijks doet en met zijn prototype de boer op ging, heeft een snijmes. Hiermee wordt iedere strook in de hoek afgesneden. Het apparaat drukt het begin van de baan eerst goed in de hoek, waarna het gaasband kan worden ‘uitgereden’. Knauf denkt hiermee materiaalverlies te beperken.

Een stuk verlichting van het werk moet de steel bieden. De gedachte van de uitvinder is dat de werknemer geen trap meer nodig heeft, zelfs niet bij de meeste plafondhoogtes. Ook hoeft hij in principe niet meer door de knieën. Wel geeft De Bondt toe dat voor een topresultaat enige oefening vereist is.

Hoewel de naam Flottrunner verwijst naar een eigen productlijn, komt het apparaat voor algemeen gebruik beschikbaar. Het zal onder andere te koop zijn bij de bouwgroothandel.

Reageer op dit artikel