nieuws

Tata Steel schrapt opnieuw banen

bouwbreed Premium

Tata Steel schrapt de komende drie jaar in totaal 240 van de 9000 arbeidsplaatsen. De banen verdwijnen bij de onderhoudsafdelingen van het staalconcern in IJmuiden. Het banenverlies komt bovenop een in september 2011 aangekondigde reorganisatie. Daarbij verdwenen in vier jaar tijd duizend banen. De maatregelen zijn het gevolg van de aanhoudende slechte economische omstandigheden en […]

Tata Steel schrapt de komende drie jaar in totaal 240 van de 9000 arbeidsplaatsen. De banen verdwijnen bij de onderhoudsafdelingen van het staalconcern in IJmuiden. Het banenverlies komt bovenop een in september 2011 aangekondigde reorganisatie. Daarbij verdwenen in vier jaar tijd duizend banen. De maatregelen zijn het gevolg van de aanhoudende slechte economische omstandigheden en tegenvallende resultaten. Het streven is boventalligheid te voorkomen, laat het concern weten. Tata Steel probeert gedwongen ontslagen te vermijden. Het vroegere Hoogovens en de vakbonden zijn sinds deze maand in overleg over een nieuwe cao. De bonden gaan uit van een loonsverhoging van 2,5 procent. Het staalbedrijf wil niet verder gaan dan 1 procent, 0,5 procent met ingang van 1 april en nog eens 0,5 per 1 januari 2014, meldde FNV Bondgenoten vorige week.

Reageer op dit artikel