nieuws

Spie Nederland lijft infrastructuurdivisie KPN in

bouwbreed

Spie Nederland heeft het onderdeel Infrastructure Services & Projects (IS&P) van KPN overgenomen. Het overgenomen bedrijfsonderdeel vormt de basis voor een nieuwe divisie Spie-ICS. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

IS&P richt zich op installatie, beheer en onderhoud van communicatie-infrastructuren voor data en voice-connectiviteit en datacenters op locatie. Het bedrijfsonderdeel heeft zes vestigingen in Zoetermeer, Houten, Apeldoorn, Eindhoven, Rotterdam en Assen. Met ruim zeshonderd voltijdsbanen droeg het vorig jaar meer dan 100 miljoen euro bij aan de omzet van KPN in het zakelijke marktsegment. KPN, de grootste klant van het bedrijfsonderdeel, blijft in ieder geval de komende drie jaar diensten van Spie aanbevelen aan zakelijke klanten. De verkoop past binnen de strategie van KPN om niet-kernactiviteiten te verkopen en samen te werken met een geselecteerd aantal voorkeurspartners.

De aankoop voldoet volgens bestuursvoorzitter Lei Ummels van Spie Nederland aan de wens van de technisch dienstverlener om “een evenwichtige aanwezigheid te hebben over de markten industrie, infrastructuur en utiliteit”. “De technologische knowhow en de klantenkring zijn complementair aan de huidige activiteiten van Spie Nederland.”

De aankoop is voor Spie Nederland de tweede grote overname in een half jaar tijd. September vorig jaar nam de technisch dienstverlener Gebroeders Van der Donk uit Oss over. Deze technische dienstverlener in ondergrondse infrastructuren, zoals kabelnetwerken voor data-, telecommunicatie en kabeltelevisie, werd ondergebracht bij de infradivisie van Spie. Beide acquisities stellen Spie naar eigen zeggen in staat om in een “totaalaanbod te bieden op het vlak van digitale connectiviteit”.

Woordvoerder Bianca Meyer stelt dat er “voor de komende tijd geen nieuwe acquisities aangekondigd zijn”. “De focus zal liggen op de integratie van de twee bedrijven.”

Spie Nederland is een dochteronderneming van het Franse Spie. De Nederlandse tak van het bedrijf heeft verspreid over zeventien vestigingen zo’n tweeduizend werknemers. Het bedrijf genereert een omzet van 321 miljoen euro en werkt voor zowel de private als de publieke sector.

De overname van IS&P moet nog worden goedgekeurd door de NMa.

Reageer op dit artikel