nieuws

‘Snel crisisberaad bij Bouwend Nederland’

bouwbreed

Crisisberaad is nodig om de rijen binnen Bouwend Nederland te sluiten. Dat vindt een lid van het algemeen bestuur van Bouwend Nederland, tevens directeur van een middelgroot bouwbedrijf.

Aanleiding is de stevige kritiek van enkele grote bouwers op de benoeming van Maxime Verhagen als voorzitter van Bouwend Nederland. Ook is er onvrede over de hoogte van de contributie. “Als vier grote bedrijven zich zo uitspreken, dan is het vijf over twaalf. Dat betekent dat er snel crisisberaad gehouden moet worden”, zegt het bestuurslid dat anoniem wil blijven.

Grote bouwers moeten volgens hem meer te zeggen krijgen binnen Bouwend Nederland. “We moeten de kritiek niet links laten liggen, maar ook niet groter maken dan het is”, reageert bestuurslid Peter Koenders van Koenders Totaalbouw. “Ik denk dat de G7 (grootste bouwers van Nederland) vooral moeite heeft met zichzelf en de zware tijd. Bouwend Nederland is een hele democratische vereniging.”

Dit weekeinde schreef Cobouw dat Heijmans, Strukton, Volker Wessels en Dura Vermeer overwegen om uit Bouwend Nederland te stappen.

Reageer op dit artikel