nieuws

Ruthmann onthult grootste truckhoogwerker tijdens Bauma

bouwbreed Premium

Ruthmann onthult grootste truckhoogwerker tijdens Bauma

Hij wordt heel geheimzinnig de T7XX genoemd en dat duidt er uiteraard op, dat de op Bauma te presenteren nieuwe vierassige truckhoogwerker van Ruthmann voorbij de 70 meter gaat. Dat is een forse stap verder dan de beide eerder gepresenteerde types T460 (46 m) en T540 (54 m).

In de aanloop naar de Bauma wil Ruthmann natuurlijk alvast aandacht vragen voor deze primeur, zodat mondjesmaat wat plaatjes met bijbehorende tekst zijn vrijgegeven. De nieuwe en voor Ruthmann recordbrekende vierassige, compacte truckhoogwerker is er eentje uit de nieuwe ´Height Performance Serie´ van het Duitse bedrijf.

Overigens heeft Ruthmann nog twee grotere hoogwerkers in het programma, maar die zijn als oplegger gebouwd. De maximale bereikbare werkhoogte van negenassig paradepaardje TTS 1000 is maar liefst 100,4 meter.

Productie in volle gang

De productie van de T7XX is in volle gang en de ontwikkelingen zijn kwalitatief hoogwaardig, zo blijkt uit de afbeeldingen van het telescoopdel, torendeel en de onderwagen. De T7XX wordt opgebouwd op een vierassige Scania, die reeds is voorzien van het speciale hoogwerkerchassis, alsmede de steunen en het torendeel. Dat gepatenteerde torendeel is veelkantig uitgevoerd voor een optimale sterkte.

Forse afmetingen

Op de foto laat één van de medewerkers zien, welke forse afmetingen de buitenste telescooparm heeft. Ook bij de T7xx wordt, u leest het goed: “de veelvoudige kantprofiel telescooparm techniek toegepast”.

Meer info: www.ruthmann.de.

Ruthmann wordt in Nederland vertegenwoordigd door Kwak Hoogwerkers uit Huizen:
www.kwak.nl.

Reageer op dit artikel