nieuws

Radiografisch borstelapparaat reinigt gevel

bouwbreed Premium

Radiografisch borstelapparaat reinigt gevel

Ongeveer 40.000 vierkante meter gevelplaten van Koopmans Meelfabrieken in Leeuwarden worden de komende weken gereinigd en geconserveerd met een radiografisch borstelapparaat.

De gevelborstel is ontwikkeld door het bedrijf Gevelborstel uit Joure, een dochteronderneming van Menno Sapé schoonmaakbedrijf. De borstel kan worden ingezet met een hangsysteem vanaf het dak van een gebouw, met een telescoopkraan of een liftsysteem. Vooral op moeilijke bereikbare plekken kan de ronddraaiende gevelborstel worden ingezet. De zeep die wordt gebruikt bevat een waslaagje dat ervoor zorgt dat de gereinigde gevel ook geconserveerd wordt.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de radiografische gevelborstel

Reageer op dit artikel